Skip to main content

Van 29 augustus tot en met 3 september 2023 veranderd het terrein van Steenhof Stables in een internationaal wedstrijdterrein. Wij mogen dan namelijk het wereldkampioenschap mennen voor enkel-, twee en vierspan pony’s organiseren. Een spectaculair en bovendien uniek evenement. Dit is namelijk de enige internationale wedstrijd in Nederland die speciaal gebouwd wordt voor pony’s. Ook voor niet paardenliefhebbers wordt het een groots evenement met vermaak voor jong en oud.

In een perfecte setting kunt u genieten van ruim 100 Internationale menteams en ruim 250 pony’s die onder andere door 8 spectaculaire hindernissen gaan manoeuvreren. De entourage en de vele genodigden en bezoekers maken deze belevenis tot een grootse happening. Niet alleen de Nederlandse top zal aan de start verschijnen, maar ook de beste deelnemers uit landen als Duitsland, Hongarije, België, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en de USA. Naast de zinderende en spannende menwedstrijd is er van alles te zien en te beleven. Op de boulevard kunt u zich laten inspireren door de sfeer van de streek, de laatste mode en het Bourgondische buitenleven. Tijdens de speciale Familiedag is er voor de kinderen volop vertier op het kinderplein. Kom op deze dag heerlijk genieten van het samenspel tussen mens en dier!

programma

29 AUGUSTUS

Veterinaire keuring
Openingsceremonie WK

30, 31 AUGUSTUS en 1 september

Dressuur

2 SEPTEMBER

Marathon
Afterparty (familiedag)

3 SEPTEMBER

Vaardigheid
Aangespannen prijsuitreiking huldiging nieuwe wereldkampioen 2023

Wedstrijden

1e onderdeel Dressuur

Op een terrein van 80 x 40 meter wordt er door alle deelnemers met hun aanspanning een dressuurproef afgelegd. Deze dressuurproef duurt ongeveer 10 minuten. Doel van de dressuur is het beoordelen van de harmonie, soepelheid, regelmaat en de juiste houding van de pony’s. De deelnemer wordt beoordeeld op de beheersing van het span, de uiterlijke verzorging, de conditie en de onderlinge overeenstemming en communicatie met de pony’s.

2e onderdeel Marathon

Het meest spectaculaire en zwaarste onderdeel van een samengestelde wedstrijd is zonder twijfel de marathon. Dit onderdeel heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer en is onderverdeeld in diverse trajecten van verschillende afstanden en snelheden. De marathon kent diverse strenge reglementen tussen de trajecten, hindernissen en in de hindernissen. Zodra deze worden overschreden krijgt de deelnemer strafpunten. Voor het publiek is het een spectaculair onderdeel, want de deelnemers moeten zo snel mogelijk met hun aanspanning door de 8 hindernissen met verschillende doorgangen rijden.

3e onderdeel Vaardigheid

Als laatste onderdeel wordt de vaardigheidsproef op snelheid verreden. Het parcours is 500 tot 800 meter lang en bestaat uit maximaal 20 hindernissen of doorgangen. Daar zijn pionnen neergezet waarop een balletje is geplaatst. Ieder balletje dat valt levert strafpunten op. Aansluitend vindt een aangespannen prijsuitreiking plaats, met een ereronde.